PRESS

Artrock - 2005-08-21

Verkar som det är riktigt på gång med ett knippe retroband i det svenska musiklivet, och här kommer nu ytterligare ett band att lägga på minnet :)

Record Heaven`s bolag Transubstans har nu tagit The Grand Trick under sina vingar och en fullängdare kommer snart ut för allmän förtäring. Förra demosläppet gav en del hopp och nog har gruppen förfinat sin 70-talsorienterande musikstil, men det är ändå alla härliga riff och de riktigt goa gitarrsolona som fortfarande är själen i musiken.

Det grundläggande receptet med sin raka enkelhet är kanske på mode just nu men viktigast är nog känslan som kännetecknar det goda 70-talsseklets musik, och den finner vi definitivt här. Lyssna bara på gitarrspelet i låten ”Late Morning Daze”, dagens supersnabba gitarrister har en del att lära.

Spåret med samma namn som gruppen för tankarna ända tillbaks till flower rörelsen på sena 60-talet eller kanske Woodstock, inga konstigheter här utan rakt in i rocksjälen. Nya sångaren Johan Dahlberg passar bra in i detta Linköpingsgäng med både känsla och variation.

Här finns en hel del guldkorn vilka några gärna sätter sig på hjärnan, detta är absolut ett album för alla som tycker om grunderna inom rocken.

- Conny M

<< Back