PRESS

Barikada - 2004-05-12

Novije ime na svedskoj hard i heavy sceni je bend naziva The Grand Trick. Osnovani su 2003. godine, prvo kao trio okupljen oko gitariste M. Karlssona, da bi im se ubrzo prikljucila jos dvojica clanova. U kratkom vremenskom periodu su snimili EP sa cetiri numere i realizovali su ga u sopstvenoj reziji. Naziv izdanja je "The First Trick" i na njemu su se nasli sledeci songovi: "Black Hills", "Rollercoaster Ride", naslovna "The Grand Trick" i "Never Felt So Good".

Bend je inspirisan nasledjem 70-tih i 80-tih godina, i na neki nacin podsecaju na sastave koji su delovali tokom te dve dekade. Cini mi se da su jednako influentni americkim pristupom kao i NWOBHM sastavima. I sama produkcija im je postavljena tako, da zvuce blisko grupama iz onog vremena.

Od prisutnih numera, izdvojio bih "Rollercoaster Ride", kao ubedljiviju od ostalih. The Grand Trick nisu prihvatljivi na prvu loptu, ali u njihovom pristupu moze se naci vise interesantnih detalja i elemenata, kao sto su vrlo bogata aranzmanska resenja. Uskoro pripremaju full-length, koji ce mnoge stvari razjasniti.

- Branimir Lokner

<< Back